Bilişim

Windows 10’da Windows Defender Kalıcı Olarak Kapatma

Windows Defender Windows 10 kapatma

Merhaba Arkadaşlar Windows 10 ile birlikte gelen Windows Defender güvenlik yazılımını sizlere 3 farklı yöntem ile kaldırmayı göstericem. Bu Yöntemlerin birini uygulasanız yeterli olucaktır. İlk iki yöntem uğraşmalı algılarsanız 3. Yöntemi deneyiniz.

Windows Defender her ne kadar geliştirilmiş olarak karşımıza çıkarılsada çoğumuz yüzüne bile bakmadan farklı bir antivirüs programı yüklüyorlar. Bazı antivirüs programlar windows defender devre dışı bırakabilsede bazıları bunu yapamıyor ve çözüm olarak alta yazacağım kapatma yollarını uygulamanız gerekiyor. Şimd biraz windows defenderdan bahsetmek istiyorum kısaca ondan sonra kapatma anlatımına geçiyorum

Windows Defender Nedir Ben Neyi Kapatıyorum Bilgisayarımda

Internet üzerinde virüsler, truva atları, solucanlar ve casus yazılımlar dahil olmak üzere birçok davetsiz misafir bulunur. Windows Defender, bu davetsiz misafirlere karşı çalışmanızı bölmeden koruma sunar.
Windows Defender, bireyler ve küçük ölçekli işletmelere yönelik oluşturulmuştur ancak Microsoft’un büyük ölçekli işletmeleri korumak için kullandığı teknolojiyi (Microsoft Forefront, Kötü Amaçlı Yazılımları Temizleme Aracı ve Windows Defender gibi güvenlik ürünleri) temel alır. Windows Defender, arka planda sessizce çalışır. Yalnızca gerçekleştirilmesi gereken belirli eylemler olduğunda uyarı alırsınız. Bilgisayar başında olmadığınızda veya meşgul olduğunuzda, Windows Defender sizin adınıza varsayılan eylemi gerçekleştirir. Daha sonra dilerseniz programı açarak gerçekleştirilen eylemleri inceleyip geri alabilirsiniz.

Windows Defender, etkilidir ve kompakttır. Tarama ve güncelleştirme işlemleri, bilgisayar boşta olduğunda çalışacak şekilde zamanlanmıştır ve siz yazılımı kullanırken bilgisayarınız yavaşlamaz. Tüm bunlar Windows Defender‘ı eski bilgisayarınız, yeni bilgisayarınız, dizüstü bilgisayarınız gibi tüm bilgisayar türleri için kullanıcı dostu hale getirir.

Ben diğer virüs programlarını kullanmak veya bilgisayarımı virüs programı olmadan kullanmak istiyorum diyorsanız anlatıma geçiyorum.

Her ne kadar devre dışı bırakmak için Ayarlar – Güncelleştirme ve Güvenlik – Windows Defender yolunu izlemek yeterliymiş gibi gözükse de bilgisayarınızı yeniden başlattıktan sonra hiçbir ayar yapmamışsınız gibi Windows Defender çalışmasına devam etmektedir.

Windows Defender Windows 10

1.Yöntem

Kayıt Defterinde yapacağınız ufak bir düzenlemeyle Windows Defender’ı sonsuza dek devre dışı bırakabilirsiniz. Aşağıdaki adımları sırasıyla takip etmeniz en iyi sonucu almanız açısından mühim.

Klavyeden Windows + R tuşuna basarak Çalıştır penceresini açıyor ve “regedit” yazıyorsunuz.

Windows Defender Windows 10 1.yol

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows Defender” yolunu izliyorsunuz.

Windows Defender Windows 10 1.yol

Boş alanda sağ tıklıyor ve Yeni – DWORD (32-bit) Değerini seçiyorsunuz.

Windows Defender Windows 10 1.yol

DisableAntiSpyware yazıyorsunuz. DisableAntiSpyware’e sağ tıklayıp değer verisini “1” olarak girmeniz yeterli olacaktır. Sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows Defender devre dışı kalmış oluyor.

Windows Defender Windows 10 1.yol

2.Yöntem

Yerel Grup İlkesi Düzenleyicinden de Windows Defender’ı devre dışı bırakabilirsiniz. Bunun için öncelikle Çalıştır penceresine “gpedit.msc” yazıyorsunuz.

Windows Defender Windows 10 2.yol

Sol bölmede Yerel Bilgisayar İlkesine çift tıkladıktan sonra Bilgisayar Yapılandırması – Yönetim Şablonları – Windows Bileşenleri – Windows Defender yolunu izliyorsunuz. Windows Bileşenlerinden sonra Windows Defender’ı bulamıyorsanız ki biz rastlamadık işletim sisteminizin dilini İngilizce olarak ayarladıktan sonra Windows Defender’ın burada yerini aldığını göreceksiniz. Dili İngilizce yaptığınızda “Computer Configuration – Administrative Templates – Windows Components – Windows Defender” yolunu izliyorsunuz ve sağ bölmede “Turn off Windows Defender”a tıklıyorsunuz.

Windows Defender Windows 10 2.yol

Enabled yaptıktan sonra OK butonuna tıklıyor ve sisteminizi yeniden başlattığınızda Windows Defender devre dışı kalmış oluyor.

Windows Defender Windows 10 2.yol

3.Yöntem

 

1- Buradan Windows Defender.rar dosyasını indirin.

 

2- Masaüstünde oluşan Windows Defender klasörünün içinde 2 adet Kayıt Defteri anahtarı olduğunu göreceksiniz;

Windows_Defender_Devre_Dışı
Windows_Defender_Etkin

3- İhtiyacınız olan Kayıt Defteri anahtarına çift tıklayın ve gereken onayları verin.

Not: Bu yazıdaki yöntemle Windows Defender‘ı kalıcı olarak devre dışı bıraktığınızda açmak isterseniz alttaki uyarı ile karşılaşırsınız ve tekrar etkinleştirmek için Windows_Defender_Etkin Kayıt Defteri anahtarını kullanmanız gerekir.

Enver Çağlar

Wordpress Uzmanı - Bilim Tutkunu biriyim. Araştırma Yapar Sizlere Teknoloji ve Bilim Dünyasında neler olup bittiğini açıklamaya çalışırım.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu